Verbouwen

Huis opnieuw inrichten

Soms voldoet de woning niet meer helemaal aan jouw eisen en zul je aanpassingen willen maken om het woonplezier te verhogen of onderhoud moeten plegen om de staat van onderhoud op een goed peil te kunnen houden. Beiden kunnen van belang zijn voor het behoud van de waarde van jouw woning.

 
Er zijn op dit moment genoeg financieringsmogelijkheden om de verbouwing van je woning mogelijk te maken. Niet alleen via een hypotheek, maar ook door subsidies van overheid, provincie en bepaalde gemeenten. Je kunt hierbij denken aan een financiering uit:

 

  • Hypotheek: Bij aankoop en oversluiten een logische keuze. Je bent dan toch al met je financiering bezig. Je kunt dan een hogere hypotheek krijgen op basis van de waardestijging die de verbouwing mogelijk met zich mee brengt. Hou er wel rekening mee dat een waarde stijging van een verbouwing niet altijd gelijk is aan het geïnvesteerde bedrag. Door de lange looptijd heb je een lagere maandlast maar uiteindelijk wel in totaal hogere financieringskosten. Je betaalt immers 30 jaar rente.
  • Spaargeld: Uiteraard kun je ook spaargeld gaan gebruiken voor de verduurzaming. Zorg er dan wel voor dat dit niet ten koste gaat van je financiële flexibiliteit. Maak buffer berekening en bepaal hoeveel je wilt gebruiken en hoeveel je aan spaarbuffer overhoud voor onvoorziene omstandigheden. Bereken de geadviseerde bedrag van jouw buffer op BufferBerekenaar (nibud.nl)
  • Persoonlijke lening: Bij een consumptieve financiering is de rente vaak gekoppeld aan het benodigde bedrag. Leen je meer dan is de rente lager dan bij een lager bedrag. Deze rente zal  vaak hoger zijn dan de hypotheekrente. Er zijn echter een aantal voordelen aan deze vorm van krediet: je hoeft niet naar de notaris, de advieskosten liggen fors lager, de financiering is vaak binnen een paar dagen geregeld en een snelle aflossing door korte looptijd ( vaak 10 jaar). Nadeel van deze kortere looptijd is een hogere maandlast. Je betaalt immers in een kortere termijn terug. Een ander aandachtspunt is dat het krediet bij het BKR wordt geregistreerd Dit kan de over de volledige looptijd de voordeligste financieringsmethode zijn. En: als je voldoet aan de afloseis is de rente aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
  • Financiering door de overheid, provincie of gemeente. Denk hierbij aan de blijverslening en de verzilverlening op www.svn.nl.  Afhankelijk van de hoogte van het bedrag zal de vorm van de financiering een persoonlijke lening (BKR registratie) of een hypothecaire lening zijn met de daarbij behorende looptijden zoals hiervoor besproken.
 

Wij helpen je graag uitzoeken welke oplossing voor jou het beste past en tegen welke prijs.

En neem bij de verbouwing van een woning ook even de tijd om ook na te denken over het verduurzamen van je (nieuwe) woning.

Wil je alvast een mooie begroting maken van de door jou gewenste verduurzaming? Kijk dan op www.verbouwingsopgave.nl  . Deze kun je dan gelijk gebruiken voor de taxatie- en financieringsaanvraag.

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.