Hypotheek aanpassen?

Hoe pas je een hypotheek aan?

Een hypotheek is vaak een lang lopende verplichting die je bent aangegaan met de kennis, wensen en de omstandigheden op het moment dat je deze bent aangegaan. Het kan dan zijn dat de hypotheek in de huidige vorm niet meer voldoet aan jouw eisen en daardoor niet meer passend is.

Vaak zien we dit besef ontstaan tijdens het maken van een Financiële Foto. Op deze Foto zie je, zoals wij dat vaak noemen: de naakte waarheid over je geld. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat er meer hypotheek overblijft op jouw pensioendatum dan gewenst of nog erger dat jouw hypotheek onbetaalbaar wordt.

Vaak wordt er dat aangegeven dat de woning dan toch verkocht wordt en het dan ook geen probleem meer is. Maar is dat wel zo? Je moet immers ergens wonen en de vraag is of je dat echt wilt of dat er een andere geschikte (huur) woning verkrijgbaar is. Dit lijkt dan op struisvogelgedrag en daar schiet je niets mee op!

Vaak zijn er meer mogelijkheden om je hypotheek aan te passen dan dat je denkt. Of dat altijd kan met een besparing is op voorhand natuurlijk niet te zeggen. Het kan zijn dat je maandelijks hogere lasten krijgt dan nu, maar je weet dan wel waarvoor je dat doet!

Voorbeelden van wijzigingen zijn:

  • De aflosvorm wijzigen.
  •  Extra aflossen.
  • Het hypotheekcontract verlengen. Uiteraard is het verstandig om dit te combineren met mogelijke verhuizing, besparing, verbouwingen of verduurzaming. Je bent dan immers toch al met je hypotheek bezig.De waarheid over jouw geld weten?

    Bel eens voor een Financiële Foto!

 

 
error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.