Ik heb nog geen hypotheek

Het kopen van een (nieuwe) woning kost geld. Veel geld. Je kunt dan twee dingen doen:

·       Je kunt eerst gaan sparen totdat je het aankoopbedrag op je rekening hebt. Dat vraagt veel discipline om echt elke maand vrijwillig geld opzij te zetten. Daarnaast ben je misschien wel 30 jaar bezig om het geld bij elkaar te sparen. Waar moet je al die jaren wonen?

 

·         De andere optie is dat je het geld gaat lenen en met deze lening de aankoop van de woning financiert. Het voordeel is dat je direct in de woning kunt gaan wonen en vanaf dat moment gaat sparen. Je gaat dus sparen voor iets dat je al gekocht hebt! 

Het lenen van geld voor de aankoop van een woning noemen wij een hypotheek. 

Het is belangrijk je te realiseren dat jij de eigenaar van de woning wordt en de woning dus geen eigendom wordt van degene van wie je het geld hebt geleend. Je moet dus zelf voor de woning “zorgen” , niet alleen door deze te onderhouden, maar ook moet je de woning verzekeren tegen het risico van schade als gevolg van brand of storm. Want ook al wordt de woning door bijvoorbeeld schade minder waard: de schuld blijft gewoon staan en die zal je dus vroeg of laat moeten aflossen

Huren of kopen?

Wat is in mijn situatie het verstandigst, huren of kopen? Het antwoord op deze vraag is voor iedere situatie anders. Het verstandigst om te doen is samen met een Erkend Hypothecair Planner te onderzoeken wat het beste is voor jouw huidige situatie. Om je alvast een idee te geven van de aspecten die invloed hebben op de uitkomst van het onderzoek is er een brochure opgesteld. Hieronder kan je de brochure alvast downloaden.

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.